همشهری آنلاین: در نخستین هفته‌های سال 92 نارنگی بندرعباس هم مانند دیگر میوه‌های موجود در بازار قیمت‌های بالایی را تجربه کرد و به کیلویی حدود 10 هزار تومان رسید اما تولیدکنندگان معتقدند نارنگی مصرف عمومی نداشته و با آمدن میوه‌های بهاره قیمت آن کاهش می‌یابد.

ایسنا نوشت: حسین مهاجران رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی چندی پیش  اعلام کرده بود نارنگی بندرعباس در میادین کیلویی 8000 و در سطح شهر کیلویی 10 هزار تومان به فروش می‌رسد، اما رییس اتحادیه باغداران با بیان اینکه سزای گران‌فروشی نخریدن است اظهارکرد:این میوه سهمی در سبد میوه مصرف‌کنندگان نداشته و برخی با اهداف سوء استفاده از شرایط کنونی برای واردات میوه چنین اظهاراتی را مطرح می‌کنند.

مجتبی شادلو عضو مجمع ملی خبرگان کشاورزی در این باره گفت: نارنگی بندرعباس با وجود خارج از فصل بودن و کیفیت مطلوب همواره قیمتی بالاتر از همه انواع نارنگی در کشور داشته است اما این محصول از جمله میوه‌هایی است که سهم آنچنانی در بازار مصرف نداشته و با آمدن میوه‌های بهاره‌ای مانند توت فرنگی، گوجه‌سبز، زردآلو، آلبالو و غیره ذائقه مردم تغییر کرده و قیمت آن نیز فروکش می‌کند.

وی افزود: در حال حاضر برخی به خاطر آنکه از چنین شرایطی سوء استفاده کنند و از ارزهای مرجع و حمایتی برای واردات میوه‌ای که هیچ ضرورتی ندارد بهره‌مند شوند، چنین مسائلی را مطرح می‌کنند، اگر هم قیمت آن بالا باشد سزای گران فروشی نخریدن است.

همچنین دکتر عنایت‌الله بیابانی نائب رییس خانه کشاورز عنوان کرد: نارنگی یک محصول خارج از فصل بوده چرا هنگامی که انگور شیلی خارج از فصل در بازار کیلویی 40 هزار تومان فروخته می‌شد گران به نظر نمی‌رسید اما نارنگی بندرعباس 10 هزار تومانی که همه حجم آن حدود 10 هزار تن بوده و بهترین نوع نارنگی در منطقه است، باعث اعتراض مصرف کنندگان می‌شود.

وی ادامه داد: قیمت نارنگی به نسبت همه محصولات و هزینه‌های تولید در کشور افزایش یافته به عنوان مثال هر کیلوگرم کود عوره در سال گذشته 7000 تومان بود و امسال به 70 هزار تومان رسیده است بنابراین با توجه به خارج از فصل بودن و هزینه‌های بالای تولید قیمت نارنگی منطقی است.

کد خبر 208644
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز